Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Elke week wordt een gedeelte van de kleine kijkdoos door de kinderen gevuld. De vierde zondag met een kribbe, gemaakt van een wc-rolletje.

In deze adventsweken wordt er door de kinderen gewerkt aan een kijkdoos van de berg van God. Via de kijkdoos gaan ze 'Op naar de Koning van de Vrede', aan de hand van de lezingen uit het boek Jesaja.

kijkdoos kleinDe kijkdozen voor de kinderen moeten van te voren tot kijkdoos gemaakt worden. Dit doet u door een gat in het midden van de deksel van een schoenendoos te knippen of snijden en een tweede gat in het midden van een van de korte zijden te knippen of snijden. Maak een raampje in het dak door de opening van vliegerpapier te voorzien. En de voorkant, of beide gaten, te voorzien van plasticfolie

Op naar de Koning van Vrede: Hij zal geboren worden en Immanuël heten.

Kribbe van wc-rolletje
Nodig:
• Wc-rolletje, 
• Geel of bruin crêpepapier
• Schaar


Druk het wc-rolletje een klein beetje plat. Knip vervolgens aan de bovenkant een rechthoek uit het rolletje, dat is de ruimte voor het kindje. Aan de onderkant knipt u zowel rechts als links twee sneetjes. Deze sneetjes knipt u door in het midden, op de vouwlijn. Daarna vouwt u ze naar buiten en maakt u het wc-rolletje weer bol. Zo heeft u de kribbe. Gebruik het rechthoek dat u er uit hebt geknipt omgekeerd als opvulling. Leg er smalle strookjes geel of lichtbruin crêpepapier in zodat er een laagje stro ontstaat.

Zie ook het instructiefilmpje dat Marijte maakte van haar idee.