Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag begin met de eerste zondag van de Advent het nieuwe kerkelijk jaar. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Binnenstebuiten'

We beginnen iedere kinderwoorddienst met de ‘buitenkant’, met kleding. Kleding zegt iets over jou, het laat iets zien van wie jij bent en hoe je gezien wilt worden. Maar het gaat in ons christen zijn, mens zijn, niet om de buitenkant. Het gaat om onze binnenkant. Niet de uiterlijke verbeelding van macht en heerlijkheid is van belang, maar onze daden van barmhartigheid, liefde en geloof. Dat is in deze adventsperiode de boodschap van zowel Jezus als Johannes.

poster 4e advent zwangere elizabeth en maria kleinDe buitenkant kan tegelijk wel een signaal geven over de binnenkant. Iedere kinderwoorddienst gaan we daarom op zoek wat de buitenkant wel en niet zegt over de binnenkant. Naast de aandacht voor buitenkant en binnenkant speelt als rode draad in dit project ‘de verwachting’ zoals die uitgesproken wordt in de evangelielezingen van deze adventsperiode.

In de evangelielezing van deze vierde adventszondag gaat Maria op bezoek bij Elisabet. We horen over het wonder van nieuw leven: de jonge Maria en haar veel oudere nicht Elisabet zijn allebei zwanger van een bijzonder kind. Als Maria Elisabet bezoekt, voelen ze de baby’tjes trappelen van ongeduld en plezier!

Als kledingstuk wordt zwangerschapskleding getoond. Want aan de kleding van de moeder is van buiten te zien, dat zij van binnen zwanger is.