Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

zondag 19 december 2021

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 1,39-45

De evangelielezing van vandaag is Lucas 1,39-45. Voor alle kinderen wordt in dit project de navertelling op basis van de Evangelielezing gebruikt.

Maria op bezoek bij Elisabet

Er was iets heel bijzonders gebeurd. Maria had bezoek gehad. Van een engel. Dat was nog nooit gebeurd. De engel had een belangrijke boodschap voor Maria. Ze zou moeder worden.

maria en elisabet3Toen Maria van de verbazing was bekomen, had de engel nog meer nieuws. Ook haar oude nicht Elisabet zou een kindje krijgen. Maria wilde Elisabet graag helpen. Daarom ging ze op reis. Ze had veel haast. Elisabet woonde met haar man Zacharias in een stad in Judea, een bergachtig gebied. Toen Maria in de stad was aangekomen ging zij direct naar binnen bij Elisabet en Zacharias. Ze begroette Elisabet.

Toen Elisabet de stem van Maria hoorde, trappelde de baby in haar buik. De heilige Geest kwam in Elisabet. En Elisabet riep blij naar Maria: “Wees gegroet Maria, Jij bent gezegend, meer dan alle andere vrouwen. En ook het Kind dat jij zal krijgen zal gezegend zijn. Wat is het bijzonder dat de moeder van de Heer bij mij op bezoek komt.” Elisabet vertelde aan Maria: “Toen ik jouw stem hoorde, voelde ik het kind in mijn buik trappelen. Het trappelde van vreugde. Jij bent gezegend Maria, omdat je geloofde dat God de woorden van de engel in vervulling zal laten gaan.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar C 2021