Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

zondag 19 december 2021

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Spelletje: Wie is in verwachting?

Om dit spelletje te spelen is een klein balletje of kussentje nodig dat past onder trui of blouse van de kinderen. Ook klinkt een kort melodietje.

spelletjeEén kind moet raden wie er zwanger is en staat apart op een paar meter. De andere kinderen staan met de rug naar dit kind en geven onderling links en rechts, heen-en-weer, het balletje/kussentje door en huppelen een beetje totdat de muziek stopt of de begeleider stop zegt. Dan doen ze allemaal net alsof ze het balletje/kussentje onder hun trui/blouse doen. Maar wie heeft het balletje/kussentje écht onder de trui verstopt?

Het kindje dat moet raden heeft van een afstand goed zitten kijken of hij/zij misschien het balletje heeft rond zien gaan. Hebben de andere kinderen het goed kunnen verbergen, of was het balletje/kussentje zichtbaar tussen de armen?

Het kindje dat moet raden kiest één van de kinderen uit door op de schouder te tikken. Alle kinderen draaien om. Is het gelukt, is het goede kind gekozen?

Dit spelletje kan een aantal keer gespeeld worden.

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar C 2021