Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertigste zondag door het jaar C

Met je aandacht helemaal bij God

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

farizeeër tollenaar

Advent
Kinderwoorddienst biedt voor de Adventstijd opnieuw het project De Nieuwe Wereld aan. Daarnaast bieden de eerste vier tegels van elke zondag een nieuw project op basis van de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leven samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis. Bij elk verhaal vindt u een bijpassend gebed, een kort gesprek met de kinderen en een doorlopende verwerking, natuurlijk met alle materialen. Binnenkort online.

Net als vorige week gaat het vandaag weer om het gebed. Toen was het een aansporing om vol te houden, niet op te geven wanneer je niet direct verhoord wordt. Vandaag horen wij over twee heel verschillende manieren waarop er gebeden kan worden. Bidden is contact zoeken en hebben met God. Waar je bidt, wat je bidt en in welke houding je bidt is niet zo belangrijk. Het gaat veel meer om de intentie die erachter zit.

“Twee mensen gingen op naar de tempel om te bidden; de een was een Farizeeër en de andere een tollenaar.” Zo begint het verhaal van vandaag. En dan weet je al dat de één heel anders zal bidden dan de ander. Als je van je gesprek met God een show voor de buitenwereld maakt, of anderen de maat neemt en God alvast vertelt naar wie Hij moet luisteren en naar wie niet, dan zoek je niet echt contact met God. In het verhaal van de Farizeeër en de tollenaar kiest Jezus de kant van de tollenaar, omdat hij oprecht is in zijn bidden. Hij kijkt naar zichzelf en ziet wat er niet goed was in zijn leven. Hij zoekt Gods hulp.

Met de kinderen oefenen we vandaag in gebedshoudingen. Zijn ze uitbundige of een ingekeerde bidders? Hoe zoeken zij het liefst contact met God?