Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertigste zondag door het jaar C

Met je aandacht helemaal bij God

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Praat met de kinderen na over bidden in de kerk, thuis, op school, of de fiets. Wanneer hebben ze het gevoel dat God je het meest nabij is? Hoe is het om samen met anderen te bidden? Zijn er dingen die je niet moet vergeten als je bidt? (je aandacht erbij houden, eerlijk zijn, je niet bezig houden met wat anderen allemaal verkeerd doen)

Het kan makkelijk zijn om de afbeelding van christelijke gebedshoudingen erbij te nemen, maar die is niet compleet! Andere houdingen, zoals de armen geheven naar boven of de handen geopend voor of naast je zijn ook mogelijk. De afbeelding van kinderen in gebed laat tekeningen van kinderen zien die in gebed zijn. 

gebedshoudingen

Artikelen in dit thema Dertigste zondag door het jaar C