Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Drieëndertigste zondag door het jaar C

Alles gaat voorbij

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Fotolijstjes maken

Fotolijstje idee 1

benodigdheden:
- gekleurd papier A5 (voorkeur wat dikker papier gebruiken)
- witpapier A5

Knip een cirkel, ovaal, vierkant, hartje of een figuur naar keuze uit het gekleurde papier (zie werkbladen voor voorbeelden). Doe dit zodanig dat er een foto van 9x13 cm in past. Knip uit het witte papier de achtergrond van 11 x 15 cm. Plak het gekleurde velletje erop als lijstje. Laat de kinderen het lijstje versieren met stickertjes, kraaltjes, stempeltjes of tekeningen. Als het witte blad alleen aan de zijkanten en de onderkant vastgelijmd wordt, kan er thuis via de bovenkant een foto in het lijstje geschoven worden.

Fotolijstje idee 2

Benodigdheden:
- aluminiumfolie rol
- stevig karton A5
- stanleymesjes of goede scharen
- liniaal
- potlood
- witpapier A5
- stevige lijm
- wol, draadjes

foto fotolijstje eenvoudigGeef elk kind een stevig karton A5 formaat. Laat ze in het midden een rechthoek tekenen van 9x13 cm. Laat ze de rechthoek er uit snijden of knippen.
Geef kleine kinderen al een uitgesneden exemplaar.
Laat ze stroken scheuren van aluminiumfolie. Laat ze de stroken wikkelen om het frame dat uitgesneden is. Naar eigen fantasie en creativiteit kunnen ze het folie om het frame wikkelen (strak of met bobbels). Het aluminiumfolie kan nog versierd worden met wol of andere draadjes. (zie voorbeeld)
Plak als achterkantje een wit velletje A5 er tegenaan. Als het witte blad alleen aan de zijkanten en de onderkant vastgelijmd wordt, kan er thuis via de bovenkant een foto in het lijstje geschoven worden. 

 

Werkbladen

werkblad fotolijstje

werkblad fotolijstje hart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotolijstje werkblad279 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Drieëndertigste zondag door het jaar C