Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Drieëndertigste zondag door het jaar C

Alles gaat voorbij

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Filmpje kijken: Kikker is bang

Kikker is bang.
Op Youtube vindt u het filmpje via deze link Kikker is bang. Dit filmpje duurt 9 minuten.

In dit verhaaltje zit de thematiek dat je angst zelf maakt. Je hebt vertrouwen nodig dat het goed komt. En er is altijd weer een nieuw begin. Je hoeft niet bang te zijn. Je vrienden kunnen je helpen. Bespreek dit met de kinderen na het bekijken van de film.

Verhaallijn:
kikker is bangKikker is bang. Hij gaat naar zijn vriendje eend omdat hij bang is. Hij ziet monsters en spoken. Hij mag blijven slapen bij Eend. Maar dan wordt Eend ook bang. Ze gaan naar Varkentje. Varkentje laat ze slapen bij hem in bed. Varkentje zegt niet te geloven in spoken en monsters. Maar dan wordt toch ook Varkentje bang. Haas gaat naar Kikker, die is niet thuis. Dan gaat hij naar Eend. Die is er ook niet. Dan gaat hij naar Varkentje. Daar vindt Haas alle vriendjes in één bed. Ze schrikken zelfs van Haas. Ze vertellen Haas over de monsters en spoken. Haas vraagt: “Heb je ze ook echt gezien?”. Maar ook Haas is wel eens bang. Bijvoorbeeld toen hij zijn vriendjes niet kon vinden die ochtend. Het was een lange enge nacht. Maar ze ontdekken dat er weer een nieuwe dag komt met volop vrolijkheid. Het eten heeft bijvoorbeeld nog nooit zo lekker gesmaakt.

 

Artikelen in dit thema Drieëndertigste zondag door het jaar C